Een hart voor olijfolie


SPAANSE PAARDEN, SHERRY EN FLAMENCO-REIS

18 - 24 APRIL 2018

VOLGEBOEKT

Woensdag 18 april 2018

Pick-up op de luchthaven van Sevilla om 19.35 uur van de Ryanair vlucht uit Charleroi.
Wie liever met Brussels Airlines vliegt moet al een dag vroeger naar Sevilla vliegen, want Brussels vliegt jammer genoeg niet op woensdag naar Sevilla…

Op de luchthaven word je ontvangen door Alain en Jakobien die je naar de autocar begeleiden die ons naar ons hotel in de buurt van J
érez de la Frontera brengt.
Diner in hotel


Donderdag 19 april 2018

Ontbijt en bezoek aan de prachtige gebouwen van de Koninklijke Andalusische Rijschool van Jérez de la Frontera. We genieter er uiteraard ook van de adembenemende paardenshow ‘Cómo bailan los caballos Andaluces’; de absolute wereldtop.

Nadien rijden we naar J
érez en proeven van verschillende streekgerechten in Bar Juanito, een authentiek restaurant in het oude centrum, een monument in kringen van paardenliefhebbers waar de voormalige koning Juan Carlos vaste gast aan huis is.

Stadsbezoek aan J
érez
Avond en diner vrij

Vrijdag 20 april 2018

Na het ontbijt in ons hotel in Jérez de la Frontera gaan we met onze minibus naar El Puerto de Santa Maria, een typisch wit Andalusisch
stadje aan zee waar we na een korte stadswandeling de unieke sherry bodega van Gutierrez-Colosia bezoeken, een kleine familiale sherrymaker,
die de grote industriële merken het nakijken geeft met zijn prijswinnende, unieke sherrywijnen.

We lunchen bij restaurant Romerijo, nog zo’n instituut in dit deel van Andaluc
ía waar de Spaanse families aan lange tafels aanschuiven voor de lekkerste visspecialiteiten.
Na de lunch wandelen we naar de kade van dit prachtige stadje en nemen daar de ferry die ons dwars over de baai van Cadiz naar de
malecon van Cádiz brengt (wist je dat de malecon van Havana een exacte kopie is van die van Cádiz, zodat de zeevaarders minder heimwee zouden hebben als ze van Cádiz naar Cuba reisden?)

In C
ádiz checken we in in ons hotel en hebben we tijd om even te rusten of op eigen houtje de historische stad te bezoeken. Nadien wandelen we voor het diner door de zwoele binnenstad naar restaurant La Candela, waar de chef op verrassende wijze de traditionele Andalusische keuken weet te koppelen aan frisse, nieuwe smaken.

Zaterdag 21 april

Ochtend
Na het ontbijt rijden we naar de Yeguada de la Cartuja, Spanje’s -en misschien wel ’s werelds- oudste paardenstoeterij, waar het stamboek van het Spaanse paard werd gestart door de Karthuizer monniken.
We lunchen aan het strand van Sanlúcar de Barrameda, waarna we inchecken in ons hotel en we in de namiddag genieten van deze prachtige plek aan de monding van de machtige Guadalquivir.

Diner en avond vrij

Zondag 22 april
We ontbijten en rijden naar de Guadalquivir waar we ons laten overzetten door een veerpond naar het aan de overkant gelegen natuurpark Doñana. Hier vertrekken we voor een excursie per Jeep door dit immense en sinds 1969 beschermde natuurpark. Het is in feite de delta van Spanjes grootste rivier, de Guadalquivir (Rio Grande in het Arabisch). Het bestaat uit moerassen, rivieren, zandgrond en duinen en heeft een uniek ecosysteem. We lunchen in het cowboydorpje El Roc
ío met zijn zanderige, ongeplaveide straatjes en broederschapshuizen met bijzondere façades. El Rocío is met zijn basiliek ook een beroemd bedevaartsoord waar tijdens pinksteren duizenden pelgrims uit heel Spanje en ver daarbuiten naartoe trekken om de heilige maagd, La Vírgen de las Marismas te groeten. We checken hier in in ons hotel en we hebben de rest van de namiddag en de avond vrij om dit unieke dorp, zijn basiliek en zijn pittoreske winkeltjes en barretjes te bezoeken.


Maandag 23 april

Na het ontbijt brengt onze bus ons naar Sevilla, waar we de oude stad bezoeken en we je laten kennis maken met de verborgen hoekjes van Spanje’s mooiste stad. We lunchen gezellig samen in één van onze favoriete restaurants en na de lunch is er tijd om in de namiddag vrij te gaan winkelen.
We spreken om 19.00 terug af en ontmoeten elkaar bij het cultureel flamenco centrum van Sevilla voor een wervelende flamenco-show; de échte flamenco, geen toeristen-brol!


Dinsdag 24 april

Ontbijt en transfer naar de luchthaven


7 dagen - 6 nachten
Prijs pp op basis van een gedeelde 2-persoonskamer: 1090 euro (exclusief vlucht).
Alle verplaatsingen per comfortabele minibus, overnachtingen, ontbijten en lunches en twee diners inbegrepen, alsook alle toegangstickets voor de bezoeken en de voorstellingen.

De reis wordt gegidst door Alain en Jakobien, transfers met autocar of minibus. Single supplement: 150 euro.
Het programma kan nog lichtjes worden aangepast in functie van de immer volatiele Spaanse openingstijden!

Algemene voorwaarden